Föredrag och Workshop

Sagans och mytens hemlighet
 En dörr till ditt inre

Följ med på en resa genom mytens och sagans bildspråk och känn och upptäck dess hemlighet och inre läkande kraft. Bildspråket i sagorna och myterna är helt konkret samtidigt som de är metaforer för en större och inre verklighet. Det är ett språk som talar till vårt omedvetna, ger oss vägledning och sätter det inre livet i rörelse.

Sagorna och myterna är mycket äldre än både den teoretiska och tillämpade psykologin.  Dess transformerande och läkande kraft har varit känd i de flesta kulturer och tider. Initierade män och kvinnor satt runt eldarna och berättade och delade med sig av sin inre visdom och hjälpte människor genom de konflikter de brottades med.

Även idag utgör sagoberättandet och symbolmålning en viktig del i det existentiella, terapeutiska arbetet. De hjälper oss att öppna en dörr till vårt inre och göra val utifrån själens visdom och vägledning.

Förutom att sagorna och myterna öppnar upp för vårt inre och läker på ett djupt plan bygger det muntliga berättandet broar, skapar tillhörighet och gör oss mindre ensamma.
 

Kvinnor som slår följe med vargarna
Kvinnor som slår följe med vargarna

Sagor, myter och symbolmålning i det terapeutiska rummet

Föredrag för terapeuter

Sagans och mytens läkande kraft

Öppna föredrag för allmänheten