Kurser med Intuitiv målning

Intuitivt målande eller symbolmålning är ett kravlöst sätt att våga leka med färg och form och låta sig inspireras av inre bilder, berättelser, drömmar, natur och musik.
Det kreativa och lekfulla sätt som det innebär att måla, öppnar upp för vårt inre och ger oss kunskap som finns på ett djupare plan.
När vi möter och integrerar denna kunskap och visdom kan både ett inre och yttre förändringsarbete börja.
När vi arbetar med gamla myter och sagor arbetar vi med en urgammal visdom som både är allmänmänsklig och talar till var och en av oss.
Beroende av tid, rum och kursdeltagare skapar jag kurser utifrån olika teman och önkemål.

Det kommer även att starta en basutbildnig i kreativa uttryckssätt under hösten 2019. En kurs genom dans, poesi, sagor, myter, drömmar, måleri och form. Den vänder sig till både professionella som arbetar med människor och för dem som vill hitta tillbaka till sin egen inre glädje och kreativitet.

Målarretreat
”Våga din längtan”

Genom den grekiska myten ”Eros & Psyke” följer vi Psyke på hennes långa vandring genom prövningar, rädslor och längtan. Vi följer de val hon gör utifrån sin inre visdom och den vägledning hon får. Psyke gör en resa sökande efter inre balans, skönhet och den villkorslösa kärlek hon förlorat.
Vi lyssnar på myten, mediterar, målar, gör övningar, skriver och utforskar vad vi innerst inne vill och längtar efter. Vi utforskar våra hinder och rädslor och ger oss själva utrymme och tid för att hitta hem till oss själva och våga vår längtan.
Den stund vi processar och delar våra bilder öppnar vi upp för samtal för att sedan gå in i tystnad,  inre reflektioner och medvetna närvaro.

Se Aktuella Kurser och Retreater på Startsidan

”Myten är nyckeln till människolivets andliga möjligheter”
 

Röster från kursdeltagare

Tack än en gång Ingela för en kraftfull kurs. Du ledde oss så fint genom kursen. Jag blev överraskad av att det blev så starkt med målningen. Att på det sättet komma i kontakt med sitt undermedvetna och att man själv visste vad bilderna ville förmedla till en. Det var fint att följa myten med Psyke och Eros under dagarna. jag tror att det gjorde att man lättare kom in i stämning och kontakten med sitt undermedvetna. Det var en magisk helg som jag fortfarande starkt bär med mig. 

Tusen tack för helgen. Känner stor tacksamhet över att få ha tagit del av allt detta. 

Kursdeltagare

Att våga
Att våga se, inte bara titta.
Att våga höra och även våga fråga.
Att samla mod och våga ge sig ut i vågen
Att våga se sitt innersta och lyssna till sin själ. 

Lärare på förskola

Du är professionell, inkännande, närvarande och ödmjuk. Tack för att vi fick ta del av ditt engagemang och kunnighet. Alla lärare var supernöjda med din kreativa aktivitet.

Rektor på Montessoriskola