Ingela Nyström
Ingela Nyström

Tel 0737–41 31 69

Välkommen att höra av dig!

Om mig

Jag heter Ingela Nyström och har min bakgrund inom Waldorfskolan. Jag har arbetat både som förskollärare, handledare och lärare. Både i mitt privatliv och yrkesliv har det alltid funnits ett stort intresse av att möta och arbeta med människor. 

Utifrån en längtan att ta nya steg i livet började jag på Psykosyntesinstitutet.
Dess synsätt och förhållningsätt till livet och helheten kändes så självklar och jag började här min nya resa inåt för att förstå och lära känna mig själv.  På den vägen är det. Ju mer jag vågar lyssna inåt och utmana mina rädslor och hinder desto mer vågar jag vara sann mot mig själv och min inre längtan. En längtan att bli levande och möta människor från en fri plats i mig själv. 

Sagorna, myterna och poesin har ständigt varit mina följeslagare och läromästare.
Att föra sagoberättandet vidare, lyssna, skapa, beröra och få människor som jag möter i samtal och på kurser att våga sin längtan och leva utifrån intuition och inspiration är det jag brinner för.

Utbildningar

Jag är diplomerad Samtalsterapeut från Psykosyntesinstitutet i Göteborg. Utbildningen sträcker sig över 5 år. Som Samtalsterapeut och medlem i PSF som är en yrkesförening för terapeuter i Sverige har jag förbundit mig att följa de etiska regler föreningen satt upp, däribland tystnadsplikt och handledning. Vi följer också den europeiska yrkesföreningen EFFP:s krav för terapeuter som arbetar i Europa. Förutom samtalsterapeut är jag utbildad Symbolpedagog på Symbolon hos Åke Högberg och till Läkande Storyteller hos Inger Lise Oelric i Järna.