Samtalsterapi med symbolmålning

Precis som det lilla fröet bär vi människor framtiden i oss själva. Du är den du är och kan inte vara någon annan. Men livets alla upplevelser och möten har format oss på gott och ont. Olika erfarenheter har gjort att vi har behövt skydda sårbara sidor och byggt upp skydd och försvar.

Att välja samtalsterapi med symbolmålning är en kreativ väg till läkning och helande. En kreativ väg som öppnar upp för ditt inre och gör det osynliga synligt. Genom samtal och de intuitivt målade bilderna får du nya insikter och nycklar till ditt liv. Du kan se vad som håller dig fast , vad som står ivägen och vilka steg du behöver ta för att komma vidare. 

När vi släpper de gamla livsmönstren som var viktiga, kanske livsviktiga och ser vilka känslor som tillhör det lilla barnet kan vi välja från en helt annan plats i oss själva. Vi kan göra val utifrån själens visdom och vägledning istället för att följa egots rädslor. Då vi lyssnar inåt, gör och uttrycker det vi verkligen vill och längtar efter är det en känsla av att komma hem till sig själv, till sitt sanna och autentiska jag.

Tillsammans kan du och jag hjälpas åt att arbeta med de rädslor, sorg  och problem som begränsar dig i livet. Vi utforskar vad som hindrar dig från att känna glädje, livslust och tillit. Tillsammans öppnar vi upp för både en yttre och inre resa. 
 

Kriser och problem är ofta en möjlighet till att växa och utvecklas. En möjlighet till att lyssna till sin egen inre röst om göra vad man innerst inne vill och längtar efter.

Samtalsterapi med symbolmålning i Göteborg
Psykosyntesen är en terapiform som vill öppna vägen för självkännedom och personlig utveckling. Dess förhållningsätt och arbetsmetoder är att se det friska och unika hos varje människa och där en av grunsstenarna är att vi har all kunskap vi behöver inom oss själva. Psykosyntesen grundades och utvecklades av den den italienske läkaren och psykiatriken
Roberto Assagioli 

Symbolmålning är ett kravlöst sätt att uttrycka sig med färg och form och låta sig inspireras av inre bilder, berättelser, drömmar och musik. Det kreativa sätt det innebär att måla, öppnar upp för vårt inre och ger oss tillgång till den kunskap och visdom som finns på ett djupare plan.